A to máte dřevo, ...
- Zdeněk Čech

- 12. 9. 2019
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: 8. 7.
Je mono způsobů, jak tepelně opracovat maso. Schválně neříkám vyudit, protože se můžete potkat se spoustou jídel, které nesou BBQ název, ale s BBQ mají velice málo společného. Klasika u nás v Čechách.... Typickým příkladem je trhané vepřové maso, neboli pulled pork. Proto abyste mohli maso natrhat, tak ho musíte přivést na teplotu min 210°F, což je přibližně 100°C. Takové teploty samozřejmě dosáhnete i v klasické troubě nebo konvektomatu, který navíc zajistí vyšší výtěžnost. Pak už to jen natrháte a přidáte k tomu BBQ omáčku a vyjde Vám z toho klasické Low&Slow BBQ. Klasika u nás v Čechách, kde máme bohužel zvykem si věci ulehčovat nebo různě napodobovat. Vzpomínám si, jak kdysi v obchodech prodávali a možná stále ještě prodávájí náhražku sýra Eidam, který se jmenoval Sýr Eidamského Typu. Chce se mi řvát proooočččččč...? Proč ztrácíme respekt? Takovéto opičinky u nás nehledejte.
BBQ totiž není jen o uzení, BBQ je kultura, která spojuje lidi s obrovským respektem ke svým předkům. BBQ vychází z chudých vrstev společnosti, které neměly přístup k hodnotějším svalům masa. Afroamerični si nepřipravovali ribeye steak, fillet mignon nebo New York Strip. Když už tito lidé dostali nějaké maso, tak mělo hodně vaziva a kostí. Brisket a žebra patřily mezi ně. I tak to byl pro ně ohromný svátek.
#BBQwood, #trueBBQ, #praveBBQ, #autenticheBBQ, #oliznisiprsty, #zadneopicinky, #boudakourmaso, #nicvicnezmaso

_JPEG.jpeg)



Komentáře